Ayat-ayat cintaNya


بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
ANDA SEDIH? {QURAN 2 :25}

Dan sampaikanlah kabar gembira kepada orang-orang yang beriman dan berbuat kebajikan,bahawa untuk mereka disediakan syurga-syurga yang mengalir di bawahnya sungai-sungai.Setiap kali mereka diberi rezeki buah-buahan dari syurga,mereka berkata,”Inilah rezeki yang diberikan kepada kami dahulu.”Mereka telah diberi(buah-buahan) yang serupa.Dan di sana mereka (memperoleh) (pasangan-pasangan) yang suci.Mereka kekal di dalamnya.

ANDA MERASA BERDOSA? {QURAN 39:53}
Katankanlah,”Wahai hamba-hambaKu yang melampui batas terhadap diri sendir! Janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya Allah mengampuni dosa-dosanya semuanya. Sungguh,Dialah Yang Maha Pengampun, Maha Penyayang.
ANDA MENCARI KEDAMAIAN? {QURAN 3:16}
(Yaitu) orang-orang yang berdoa “Ya Tuhan kami, kami benar-benar beriman,maka ampunilah dosa-dosa kami & lindungilah kami dari azab neraka.
PELINDUNG ORANG BERIMAN {QURAN 2:257}
Allah pelindung orang-orang yang beriman.Dia mengeluarkan mereka dari kegelapan kepada cahaya(iman).Dan orang-orang yang kafir pelindung-pelindungnya adalah setan,yang mengeluarkan mereka dari cahaya kepada kegelapan.Mereka adalah penghuni neraka.Mereka kekal di dalamnya.
ANDA TERTEKAN?
{QURAN 13:28}
(Yaitu) orang-orang yang beriman dan hati mereka menjadi tenteram dengan mengingat Allah.Ingatlah hanya dengan mengingat Allah hati menjadi tenteram.
ANDA MERINDUI SAHABAT KARIB?
{QURAN 50:16}
Dan sungguh,Kami telah menciptakan manusia dan mengetahui apa yang dibisikkan oleh hatinya, dan Kami lebih dekat kepadaNya daripada urat lehernya.
ANDA MERASAI TIDAK DIHARGAI?
{QURAN 76:22}
Inilah balasan untukmu, dan segala usahamu diterima dan diakui oleh Allah.
ANDA MERASA SEPERTI TIDAK BERGUNA?
{QURAN 12: 57}
Dan sungguh,pahala akhirat itu lebih baik bagi orang-orang yang beriman dan selalu bertakwa.
ANDA MERASA KURANG BERNASIB BAIK?
{QURAN 14:34}
Dan Dia telah memberikan kepadamu segala apa yang kamu mohonkan kepadaNya.Dan jika kamu menghitung nikmat Allah,nescaya kamu tidak mampu menghitungnya.Sungguh,manusia itu sangat zalim dan sangat mengingkari nikmat Allah.


Comments

Popular Posts